Tüm Süreci Biz Yönlendiriyoruz
Kentsel dönüşüm ve “Yarısı Bizden” kampanyası, bakanlık onayları, belgelerin hazırlanması ve işlemlerin doğru şekilde yürütülmesi gibi detaylı prosedürler gerektirir. İşte burada devreye giriyoruz









Sürecin Her Adımında Uzman Desteği
Takıldığınız bir konu mu var? Başvuru detaylarından ödeme sürecine kadar her aşamada yanınızda olan uzman ekibimiz, aklınıza takılan her soruyu cevaplamak için burada. Sürecin şeffaf ve güvenilir bir şekilde yürütülmesini garanti ediyoruz.
Kısa Sürede Ödemenizi Alın
Taşınma masraflarını karşılamak, birikimlerinizi değerlendirmek ya da finansal yüklerden kurtulmak için ihtiyacınız olan ödemeyi beklemek zorunda değilsiniz. “Yarısı Bizden” kampanyasındaki haklarınızı hızla almanız için buradayız. Bize ulaşıp süreci başlatın, paranızı birkaç hafta içinde alın!
Hızlı ve Güvenilir Çözümler İçin Yanınızdayız
Kentsel dönüşüm sürecini stresli bir süreç olmaktan çıkarıyoruz. Şeffaf, hızlı ve profesyonel bir hizmetle, paranızı en kısa sürede almanızı sağlıyoruz. Hemen bizimle iletişime geçin, geleceğinize güvenle adım atın!
TEKNİK ŞARTNAME
A) PROJELER : 1. Binanın zemin emniyet raporu bu konuda deneyimli bir firmaya yaptırılıp raporu alınacaktır.
2. Mimari proje binanın oturumuna ve imar kanununa göre en uygun tasarımı yapacaktır. Kat yüksekliği mevcut imar yönetmeliklerinin öngördüğü emsal ölçüsünü değiştirmeyecek şekilde belediyenin müsaade ettiği en yüksek değerde olacaktır.
3. Statik proje mimariyi ve zemin emniyet raporunu destekleyecek en uygun çözümü yapacaktır.
4. Elektrik projesi elektrik mühendisi tarafından mimari dikkate alınarak yapılacaktır.
5. Mekanik proje makine mühendisi tarafından binanın tasarlanan ısıtma sistemine uygun şekilde mimariyi destekleyecek şekilde yapılacaktır.
6. Bahçe ve Bina girişine engelli rampası yapılacaktır.
B) BETONARME : 1. Drenaj işlemleri zeminden hafriyat sonrası uygulanacaktır.
2. Zemin hafriyat sonrası temel alt kotuna getirildikten sonra drenajı sağlaması için zemine 10 cm mıcır serilecek ve üzerine 10 cm kalınlığında C20 beton dökülecektir. Bunun üzerine temeli perde kotuna kadar bohçalama su yalıtımı yapılacaktır. Kullanılacak membran markası BTM/standart/ode pp-3 (3 mm keçeli -10) Üzerine 5 cm temizlik betonu atılacaktır. Temel donatısı onun üzerine döşenecektir.. Drenaj boruları FIRAT PLASTİK veya Hakan Plastik marka olacaktır.
3. Tüm betonarme imalatı süresince betonarme donatı çaplarına uygun plastik pas payı kullanılacak ve betonarme betonu dökülmeden önce yatay ve düşey kalıplar vakumla ve havalı kompresörle temizlenecek hiçbir imalat ve organik atık kalmayacaktır.
4. Bina çevresine temel alt kotunda drenaj teşkil edecek kot kurtarmaması durumunda kuyu teşkil edilip (içine girebilecek ve bakım yapılabilecek büyüklükte) pompa ile atılacak yedekli ve emniyet kontrollü olacaktır. Üzerine detayında belirtilen yüksekliğe kadar mıcır konularak su geçirgenliği ve akışı sağlanacak böylelikle su bina yüzeyinden uzakta tutulacaktır.
5. Bina betonarme karkas olacaktır.
6. Beton dökümü, hazır beton tesislerinde hazırlatılarak inşaata pompa ile atılacak ve dökümde vibratör kullanılacaktır.
7. Betonarme betonlarında Statik projede hesaplanan beton sınıfı kullanılacaktır. Muhatap firma hazır beton derneği üyesi olan itibarlı bir marka olacaktır.
8. Betonarmede kullanılacak her türlü nervürlü demirler St III çeliği olacaktır.
9. Dökülen betonlardan numune alınıp 7 günlük ve 28 günlük Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yetkilendirdiği mercilerde basınç testine tabii tutulacaktır. Mukavemetini karşılamayacak betonların derhal kırımı yapılacaktır.
10. Bina kat döşeme betonları statik proje sonunda çıkacak sisteme göre uygulanacaktır.
11. İç hacimlerde kullanımı engelleyen kolonlar kullanılmayacak, mümkün olduğunca perde kolon kullanılacaktır.
12.Bodrum kat dış duvarları betonarme perde olarak yapılarak suya ve rutubete karşı Bitum çimento esaslı yalıtım malzemesi veya bitümlü membran ile tecrit edilecektir. (2. Maddedeki marka / markalar esas alınacaktır. (toprak hizasından min. 50cm yukarı çıkana kadar yapılacaktır) ve üzerine yapılan izolasyonu korumak için 5 cm kalınlığında ODE veya BONUSPAN XPS Polistren köpük kullanılacaktır. XPS köpük uygulamasından sonra izolasyonu korumak amaçlı drenaj levhası serilecektir. Otopark üzerine denk gelen açık teraslar (betonarme yüzeyler) sert zemin uygulaması öncesi 2 kat tam Elastik sürme su izolasyon yapılacak ve bina ile birleştiği yerlere min. 50cm dönülecektir. ( Marka: MBS(YKS) –KÖSTER- WEBER)
13. Binanın temel sistemi mesul mühendisin hesaplamasına göre radye jeneral temel olacaktır.
14. Radye jeneral temel altına (gro beton üzerine) su yalıtımı membran malzemesi ile betonarme temel yan alınlarını tamamen kapatacak şekilde bohçalama yapılacaktır. Ayrıca betonarme temel alt kotu seviyesinde temel drenajı uygulanacak ve en yakın rögara bağlanacaktır. C) DIŞ DUVAR, CEPHE, İÇ DUVARLAR VE ÇATI:
C) DIŞ DUVAR, CEPHE, İÇ DUVARLAR VE ÇATI:
1. Dış cephe detayı mesul mimarın vereceği tarzda olacaktır. Arsa sahiplerine Müteahhit firma 2 (iki) alternatif dış cephe görseli çizdirecek ve arsa sahipleri yetkili heyetinden biri için onay alacaktır. Dış cephede alüminyum korkuluklar, cam bölmeler, prekast görünümlü veya kompozit paneller kabartmalı modern söveler, seramik - granit cephe, kaplama pres tuğla cephelerden oluşacak dizaynlar yapılarak cephe oluşturulacaktır. Bu tasarımlar yapılırken cadde/sokak cepheleri olan yani en az 1 cephe de olacak şekilde düşünülüp tasarlanacak ve yetkili heyete sunup onay alınacaktır. (Cephe aydınlatmaları da bu safha da düşünülecek ve bahçe aydınlatmaları ile birlikte otomatik olarak gece/gündüz saat aralığına duyarlı bir şekilde yanıp sönecektir)
2. Binanın dış duvarları T.S.E. belgeli KİLSAN TUĞLA olacaktır.
3. Binanın dış cephesinin kompozite denk gelen cephesi ısı yalıtımı sağlaması için 4 cm kalınlığında 120 kg/m3 yoğunluğunda taş yünü kaplama yapılıp üzerine FAWORİ veya FİLLİ BOYA marka fileli sıva yapılarak alt yüzey hazırlanacak, bina görseline göre sıva yapılarak boyanacaktır. Tüm mantolamada FAWORİ veya FİLLİ BOYA marka paket kullanılacaktır.
4. Binanın iç duvarları 8,5’ luk KİLSAN delikli tuğla, merdiven sahanlığına ve iki daire arası duvarları çift örülecek ve arasına taş yünü ara bölme levhası kullanılacaktır.
5. Binanın iç duvarları kaba sıva + ince sıva merdiven ve sahanlık duvarları su bazlı saten boya olacaktır. Bina içlerinde boya markası FAWORİ veya FİLLİ BOYA olacaktır.
6. Binanın çatısı son kat döşeme betonu bitince belediye onaylı projeye göre çelik konstrüksiyon olarak yapılacaktır. OSB levha üzerine 1 kat 3 mm PS Polyester keçeli membran son kat olarak şhingle kaplama döşenecektir.
7. Çatı ısı yalıtımı taş yünü plaklar veya xps ile yapılacaktır.
8. Binanın yağmur suyu iniş boruları T.S.E. belgeli FIRAT PLASTİK veya HAKAN PLASTİK marka uygun çaplı Dublex borular kullanılacaktır.
D) BİNA GİRİŞ VE MERDİVENLERİ:
1. Bina girişi zemin kaplamaları, sahanlık ve bina merdivenleri mimari projeye göre granit veya mermer kaplama olacaktır. Malzeme cinsi ve rengi mesul mimar tarafından seçilecektir. Döşeme 2 cm basamak 3 cm olacaktır.
2. Bina giriş kapısı mimari proje sonrasında FORMET ,TEZDOOR veya alternatif marka kapı firmasına çizdirilecek, bu firmanın ürünü kullanılacaktır. Kapı otomatik açılacak, kapının büyüklüğüne ve ağırlığına göre hidrolik kapı çek takılacaktır. Bina girişine renkli ve görüntülü dia fon konulacaktır. Diafon AUDİO marka olacaktır. Bina girişinin tavanlarına kartonpiyer ve gizli ışıklandırma yapılacaktır.
3. Merdiven korkulukları mimarın belirleyeceği detayda Alüminyum malzemeden olacaktır.
4. Bina içi aydınlatma ve anahtarları müteahhidin seçtiği T.S.E. belgeli VİKO marka olacaktır.
5. Bina çevresine ve otoparkı görecek şekilde kamera güvenlik sistemi yapılacaktır.
6. Garaj katından binaya geçiş kapıları, kaçış yönünde panik barla açılan, sertifikalı yangına dayanıklı kapılar olacak ve kapı hidroliği konulacaktır.
7. Giriş kapısı dışında ve tüm giriş holü ve merdiven holleri, sahanlıklar gibi ortak mahallerdeki aydınlatma varlık sensörlü, acil durum kit bataryalı ve enerji tasarruflu armatürler ile sağlanacaktır.
8. Binanın iç tasarımına uygun her daire için posta kutusu yapılacaktır.
E) AÇIK-KAPALI OTOPARKLAR VE ORTAK MAHALLER:
1. Garaj giriş kapısı uzaktan kumandalı, motorlu, enerji kesildiğinde veya arıza durumunda manüel açılımı olan, emniyet fotoseli olan, kesintisiz güç kaynağı olan projeye uygun ürünler olacaktır.
2. Kapalı garaj zemini betonarmesi radyo temel üzeri yüzey sertleştiricili beton atılacaktır.(helikopter uygulamalı)
3. Garaj girişi rampası için beton dökülüp üzeri dekoratif kaymaz parke taşı ile kaplanacaktır.
4. Garaja aracını bırakan şahısları, araçlardan çıkan egzoz gazlarından korumak için havalandırma yapılacaktır.
5. Garajda araçların park etmesi ve yayaların güven içinde dolaşabilmesi için hareket sensörlü aydınlatma sistemi yapılacaktır. Bataryalı acil durum yönlendirmesi ve acil durum aydınlatması yapılacaktır.
6. Bodrum katta İmar ve Sivil Savunma Müdürlüğü yönetmeliğine uygun sığınak yapılacaktır.
7. Garaj iniş yolunda yağmur suyunun tahliye edilebilmesi için garajın rampa bitiş noktasına demir mazgal monte edilecektir. Garaj katlarında toplanan yağmur suları, kanal sisteminin kot seviyesi uygun olur ise tabii şekilde, kot seviyesinin kurtarmadığı durumda ise yeteri kapasitede seviye flatörlü ve parçalayıcılı pis su pompası ile tahliyesi sağlanacaktır.
8.Otopark iniş rampası ve otopark iç duvarları, otopark boyası ile (sarı-siyah vb) boyanacaktır.
F) ASANSÖR
1.Binaya 1 adet vvf kontrollü Yerli marka asansör konulacaktır. Havalandırmalı ve konuşma irtibatlı olacaktır .3 yıl garantili ve kabin büyüklüğü belediyeden çıkacak projeye göre ölçeklendirilecektir.
2. Kabin iç tasarımı ile ilgili yetkili heyetine onaya sunulacaktır.
3. Asansörler T.S.E. ve CE belgeli olacaktır. Yeşil etiket yüklenici tarafından alınacaktır.
4. İnşaat bitiminde asansör ruhsatı Müteahhit tarafından alınacaktır.
5. Asansör kapıları paslanmaz çelik, tam otomatik kayar sistem yapılacaktır.
6. Asansör Yangın Yönetmeliğinde asansörlerle ilgili belirtilen şartlara uygun yapılacaktır.
7. Asansör sessiz çalışan, binanın ihtiyacına ve engellilerin kullanımına cevap verecek kapasitede olacaktır.
8. Kullanılacak asansörde elektrik kesildiği takdirde kata getirici olacaktır.
9. Bina giriş katında asansör kapı çevresi mermer veya granit olacaktır, diğer katlarda seramik kullanılacaktır.
G) SU, ELEKTRİK, TV VE TELEFON TESİSATI:
1. Binaya projeye uygun kapasitede GALVANİZ ÇELİK MODÜLER su deposu yapılacak, WİLO marka sessiz çalışan basınç regülatörlü genleşme depolu hidrofor konulacaktır. 2. Bina içi tüm dairelerinin PVC pis su boruları 3,2 mm kalınlığında ve binanın kapasitesine göre uygun çaplarda FIRAT PLASTİK veya HAKAN PLASTİK marka yapılacaktır. Temiz su boruları FIRAT PLASTİK veya HAKAN PLASTİK marka PPRC sıhhi tesisat boruları olacaktır.
3. Her dairenin su saati ayrı olacak ve dairelerin su saati sayaçları merdivenlerde yapılacak olan dolap içlerine konulacaktır.
4.Binanın elektrik dağıtımı, uygun bir yere konuşlandırılacak ana dağıtım panosundan sağlanacaktır. Pano içerisinde tüm dairelere ve ortak alanlara ait elektrik sayaçları, otomatik kolon sigortaları, kaçak akım koruma röleleri vs. olacaktır. Panoya, deprem anında elektriği ve doğalgazı kesmesi için deprem sensörü monte edilecektir. Sayaçlar Yerel Elektrik Dağıtım Şirketinin kabul edeceği marka olacaktır. Tüm salt malzemeler kuvvetli akım tesisatı elektrik projesine uygun piyasanın en kaliteli T.S.E. belgeli VİKO marka olacaktır.
5. Elektrik enerjisi trifaze olarak dairelere verilecek, priz devreleri HES veya ÖZNUR marka kablo çekilecektir.
6. Prizler toprak hatlı olacaktır.
7. Zayıf akım kabloları (CCTV, SMATV, telefon, diafon vs.) kabloları TSE belgeli KLAS, 2M veya ERSE ,REÇBER marka olacaktır.
8. Salon ve odalarda tefriş planına uygun topraklı priz olacaktır. Birden fazla anahtar veya prizin yan yana olması durumunda grup çerçeve kullanılacaktır.
9. Daire içindeki elektrik panolarının gövdeleri alev yaymayan üründen üretilmiş malzemeden olacaktır. Pano içerisinde %20 oranında yedek sigorta yeri bırakılacaktır.
10. Bina temelinde statik elektrik için topraklama tesisatı yapılacaktır.
11. Binaya kablolu yayın, uydu yayını ve kameraları izleyebilecek şekilde ortak santral kurulacak her daireye bu santralden TV yayını yapılacaktır. TV prizleri sonlu priz olacak, prizden prize geçiş yapılmayacaktır.
12.İnternet bağlantısı gerekli firmalara (Superonline, Turktelekom, TTnet vb) müracat edilerek gerekli internet alt yapısı binada tek bir noktaya kurulup dairelere FİBER kablolar ile dağıtımı sağlanacaktır. Evlerdeki data prizlerden internet hizmeti direk olarak alınabilecek ayrıca binanın çatısından veya herhangi bir noktasından dairelere kablo çekme gereksinimi olmayacaktır.
13.Elektrik kesilmesi durumunda, apartman holleri aydınlatılabilecektir.
14.Elektrik sistemi buatsız sistem olacaktır.
H) KALORİFER VE SICAK SU SİSTEMİ:
1. Her daireye bireysel ısıtma sistemi yapılacaktır. Bireysel ısıtma sistemi yapılması durumunda tam yoğuşmalı. ECA marka hermetik kombi kullanılacaktır. Isıtma ve sıcak su temini kombiden sağlanacaktır.
2. Petekler E.C.A. marka olacaktır.
3. Doğalgaz tesisatı İGDAŞ yönetmeliklerine uygun olarak hazırlanacaktır.
4. Doğalgaz tesisatı mutfaklarda ocak başına, şofben veya kombiye kadar getirilecektir. Ocaklara ayrıca direk elektrik hattı (elektrikli ocak tercihi için) çekilecektir.
5. Banyolara ısı projelerine uygun ebatta havlupan konulacaktır.
6. Tüm dairelerin salonuna klima takılacaktır .Yetkili servisin belirlediği m2’ye yetecek güçte olacaktır.(Arçelik-Beko-Grundig veya eşdeğer kalitede markalar) Yatak odasına da klima ankastre tesisatı çekilecektir.
I) PENCERE VE CAMLAR:
1. Binanın tüm dış pencere doğramaları WİNSA, veya,PİMAPEN PVC esaslı doğrama olacak, denizlikleri mermer yapılacaktır. Tüm doğramalar ısı yalıtımlı olacaktır, model ve seri numarası paylaşımı dış cephe kararı netleşince verilecektir.
2. Binanın tüm pencere camları 4+16+4 ŞİŞE CAM patentli ISI CAM KONFOR olacaktır.
3. Dış cephe detayı mesul mimarın vereceği tarzda olacaktır. Cephe görseli çizilerek arsa sahiplerinin onayı ile gerçekleştirilecektir. (C.1 maddesinde tariflendiği gibi)
4. Tüm pencerelere otomatik alüminyum panelli panjur yapılacaktır.
5. Tüm pencereler çift açılımlı olacaktır.
6.Pencere duvar birleşimleri içeriden sıva ve boyanabilir mastik ile kapatılacak, ısı kaybına yol açabilecek herhangi bir sorun yaşanmayacaktır.
7. Açılan her kanata sineklik takılacaktır. J) KANALİZASYON: 1. Kanalizasyon sokaktaki mevcut sisteme bağlanacaktır.
2. Kanalizasyon bağlantı yerine temizlik ve ileride çıkabilecek tıkanıklıkların giderilmesi için RÖGAR yapılacaktır.
K) BAHÇE TANZİMİ:
1. Binanın parsel sınırları duvar ile çevrilip üzerine sıva yapılacaktır.
2. Binanın tüm işleri bitince otopark ve bina dışında kalan alanlar peyzaj çalışmasına göre çim, çiçek ve gerekli ağaçlandırma yapılacaktır.
3. Bina adı tabelası binanın uygun yerine monte edilecektir. İsim, Bina adı ,Müteahhit’e aittir. (EVİZA B.EVLER)
4. Bahçe içinde ve dış bahçe duvarlarına ışıklandırma tertibatı kurulacaktır. Gündüz ve gece saatlerine duyarlı (timer’lı) olacak şekilde otomatik olarak sönüp yanacaktır.
L) DAİRE İÇLERİNDE:
1.Dairenin duvarları alçı sıva + saten sıva + 2 kat boya yapılacaktır. (FAWORİ veya FİLLİ)
2.Dairenin dış kapısı mimari proje detayına uygun olarak FORMET ve TEZDOOR marka çelik kapı olacaktır.
3. İç Kapılar TSE onaylı gizli menteşeli, pervazlı, melamin kaplama PVC kaplamalı kapı olup, kapılarda kullanılacak olan tüm metal aksesuarlar alüminyum veya çelik olacaktır (Kilit, Kol, Menteşe) Kapı Kasalarında Fitil olacaktır.
4.Kullanılacak elektrik anahtarları ve prizleri VİKO marka olacaktır.
5.Dairelerde mimariye uygun kombi konulacak, mutfak ocağına ve kombiye mekanik projeye uygun doğalgaz tesisatı yapılacaktır.
6. Daire içi tüm seçilecek seramikler QUA veya KÜTAHYA veya EGE veya ÇANAKKALE marka olacaktır. Müteahhit tüm bina için arsa sahiplerine 3’er numune gösterecek ve arsa sahipleri içlerinden 1 tanesini seçecektir.
7. Daire içinde mutfak ve banyoda kullanılacak olan armatür setleri E.C.A. veya ARTEMA marka olacaktır.
8. Salona ankastre tesisatlı olarak m2 hesabına göre klima takılacak ve yatak odasına ankasre klima ( Arçelik –beko- grundig –bosh- toshiba ) hattı yapılacaktır.
L1) Antre ve koridorda yapılacak işler;
1.Duvarları saten alçılı su bazlı saten boya olacaktır.
2.Yerler arsa sahiplerinin seçtiği QUA VEYA KÜTAHYAmarka seramikten olacaktır. (L.7 maddesinde belirtildiği gibi)
3.Tavana asma tavan yapılacak ve LED spot armatürler konulacaktır.
L2) Salon ve Odalarda yapılacak işler;
1.Duvarları saten alçı su bazlı saten boya olacaktır.
2. Salon + yatak odası + odalar tavanları kutubant dönülecektir.
3.Yerler ÇAMSAN 10MM (DERZLİ) marka laminant parke yapılacaktır. Müteahhidin sunacağı 3 numuneden 1 tanesini arsa sahibi seçecektir.
4.Klima hattı salon ve yatak odasına çekilecek. Klima dış ünitelerinin konulacağı yerler binanın dış cephe estetiğini bozmayacak şekilde önceden hazırlanacaktır.
L3) Mutfakta yapılacak işler;
1. Duvarları saten alçılı su bazlı saten boya olacaktır.
2. Dolapların gövdeleri MDFLAM kapakları kaplama üzeri highgloss veya akrilik olacaktır. Tezgâh BELENKO veya ÇİMSTONE olacak, tezgâh - dolap arası aynı malzeme ile kaplanacak ve mutfak evyesi TEKA marka olacaktır. Dolapların menteşe ve rayları SAMET frenli alüminyum yanaklı raylar takılacaktır. Dolaplarda bulaşık makinesi, fırın ve buzdolabı yeri bırakılacak gerekli tesisatları yapılacaktır. Arsa sahipleri gösterilen modelde kapak ve tezgah renk seçimi yapacaktır.
3. Elektrik mühendisinin gerekli gördüğü yerlere topraklı priz konulacaktır.
4. Tezgâh üzerinde E.C.A. veya ARTEMA marka mutfak bataryası kullanılacaktır. ( L ) 7 maddesinde olduğu gibi…
5. Yerler arsa sahiplerinin seçtiği QUA veya KÜTAHYA veya EGE veya ÇANAKKALE marka seramikten olacaktır.
( L ) 6 maddesinde olduğu gibi.
6.Mutfaklara ARÇELİK –BOSH-SIEMENS-FRANKE marka üçlü ankastre set (fırın,ocak,davlumbaz)konulacaktır. Seçilecek olan ürünlerin fırınları bilgi ekranlı, davlumbaz ve ocakları camlı model olacaktır.
L4) Banyoda ve WC’de yapılacak işler;
1. Yerler arsa sahiplerinin seçtiği QUA veya KÜTAHYA veya EGE veya ÇANAKKALE marka seramikten olacaktır. ( L ) 6 maddesinde olduğu gibi
2. Duvarları tavana kadar fayans olacaktır.
3. Sıcak su mutfaktaki mevcut kombiden sağlanacaktır.
4. Çamaşır makinesi tesisatı yapılacak, içmimarların tasarımı sonucunda modern görünüme sahip duş teknesiz yer döşemesi kabinli duş alanı yapılacaktır.
5. Mimari çizime uygun dekoratif banyo dolabı konulacaktır. Yetkili heyetine sunulacak ve seçtirilecektir.
6. Musluk bataryaları E.C.A. veya ARTEMA marka olacaktır. (L) 7 maddesinde olduğu gibi
7. Takımlar (Lavabo, klozet, rezervuar) SEREL VEYA VİTRA marka konulacaktır.
8. Klozetler gömme rezervuarlı asma tip klozet olacaktır.
9. Banyo ve tuvaletlerde koku yapmayan klapeli yer süzgeci kullanılacaktır.
10. Banyoda elektrik mühendisinin gerekli gördüğü yerlere topraklı priz konulacaktır.
L5) Balkonda yapılacak işler;
1.Yerler müteahhidin öngördüğü QUA veya KÜTAHYA veya EGE veya ÇANAKKALE marka seramik olacaktır.
2. Balkonda koku yapmayan klapeli yer süzgeci kullanılacaktır.
M) GENEL HUSULAR:
1. Arsa Sahipleri, seçimlerine sunulan malzemeleri kendilerinden talep edildikten sonra 15 (ONBEŞ) gün içerisinde seçimlerini yaparak yazılı bir tutanakla Müteahhide teslim edeceklerdir. Seçilecek malzemelerin tedarikçi firmanın en geç 30 (otuz) gün içerisinde teslim edebileceği ürünlerden olmasına dikkat edilecektir. Aksi hal için Müteahhidin yapacağı tercihe göre malzemeler kullanılacaktır.
2. Arsa Sahipleri herhangi bir malzemeyi bizzat satın alarak bedelinin Müteahhit tarafından ödenmesini talep edemez. Ancak dairesinde kullanımından kesinlikle vaz geçtiği bir malzeme veya kullanılmasını istediği farklı bir malzeme olur ise; Müteahhidin bu malzemenin alımını yapmamış olması ve inşaat programını aksatmaması şartı ile Müteahhidin malzeme satın alma programını sunmasından itibaren 20 (yirmi) gün içinde bu isteğini Müteahhide yazılıolarak bildirmelidir. Arsa sahibi dairesinde kullanımından vazgeçtiği malzemenin bedelini Müteahhitten talep edemez.
3. Arsa sahibi, arzusuna göre değişik herhangi bir malzemeyi Müteahhit ile mutabık kalmak, Müteahhidin malzemenin alımını yapmamış olması ve iş programına uymak şartı ile farkını nakit olarak ödeyerek dilediği malzemeyi kullanmayı tercih edebilir.
4. Arsa sahiplerinin mimari planda herhangi bir değişiklik talebi olur ise, bu talepleri teknik açıdan yapılabilir olması şartıyla yıkımdan sonra en geç 30 (otuz) gün içerisinde Müteahhide yazılı olarak bildirecek ve Müteahhit ile mutabakat sağlayacaktır.
5.Müteahhit firma hak sahiplerine ait bağımsız bölüm ve ortak alanların iç kısmında kullanılacak malzemeleri sözleşmeye uygun ,tam ve eksiksiz bir şekilde yapmasına karşılık müteahhit firma kendi adına tescil edilecek bağımsız bölümleri kendi istediği renk,çeşit ve tür malzeme kullanarak yapıp dekore edebilecektir.
N) ARSA SAHİPLERİNİN SEÇİMİNE TABİİ OLAN MALZEMELER(ORTAK OLARAK SEÇİLEN):
Müteahhidin sunduğu 3 seçenekten 1 tanesi seçilecektir. • Daire içindeki seramikler • Daire içi parkeler ve süpürgelik • Daire içi camlı veya dolu kapı model ve renk seçimi • Daire içi banyo dolap model ve renk seçimi • Daire içi mutfak dolapları kapak modeli ve rengi seçimi • Daire giriş kapıları model ve renk seçimi (ortak karar alınacaktır)
Not: Değerli bina sakinlerinin belirlediği 3 kişilik heyet kararlarının dışına çıkıldığında; her daire sahibi sadece kendi belirlediği duvar boyasını ,seramiği, parkeleri ve süpürgelikleri ,kapı model ve renk seçimlerini, banyo dolap model ve renk seçimini, mutfak dolap kapak model ve rengini, daire dış kapıları modelleri ve renk seçimleri uygulanmasını beyan ettiği takdirde ,müteahhit firmanın malzemenin alımını yapmamış olması ve iş programına uymak şartı ile farkını nakit olarak ödeyerek dilediği malzemeyi kullanmayı tercih edebilir aksi takdirde şirketin beyanları karşılaması beklenemez.